Jennifers träning

Träningsdagbok och tankar om träning och kost!

Happy holidays!

Publicerad 2014-12-23 09:17:04 i Träning,

Det är mycket nu. Mycket på jobbet, mycket som ska fixas, mycket träning, mycket vila. I lördags somnade jag på soffan flera gånger och i söndags avslutade jag dagen med migrän efter ett långpass. Mhm. Högt och lågt.

Hur tränar ni runt jul? Har ni nån plan eller blir det som det blir? Jag försöker att köra på som vanligt, men det kommer att bli stressigt. Jag vill hinna umgås så mycket det bara är möjligt med familj och vänner under de dagar jag är i Roslagens famn på snötäckta öar. Och gärna vila också! Men det är väl bara att köra på som när jag jobbar? Gymma tidigt på morgonen, köra familjemys på dagarna och kvällarna och planera, planera, planera för att få till det. Julschemat för min del ser ut såhär:
Idag, 23 december: Benpass på morgonen (det pass jag skulle tagit igår men som jag hoppade över pga huvudvärk...) och överkroppspass på lunchen. Familjemys på kvällen.
Julafon: Vilodag. Bara familjemys hela dagen!
Juldagen: Överkroppspass på morgonen. Traditionsenlig juldagsjogg med familjen. Oklart när eller hur långt det blir. Och familjemys.
Annandagen: Benpass på morgonen och familjemys resten av dagen.
27 december: Årets Sista Långpass. Oklart hur länge jag orkar följa med men lunchen på Max lockar otroligt mycket, så jag gissar på minst 33 kilometer...
28 december: Vilodag. Sista familjemyset och sedan åka tillbaka till Göteborg.

Det svåraste med att fira julen "borta" är att min gymkedja har närmaste gymmet ganska långt bort. Typ en timme med bil. Det går såklart att träna på andra gym men jag blir så arg på de urusla, genomruttna öppettiderna! Hur ställer folk upp på så dålig tillgänglighet? Några timmar per dag, om ens det! Nä, jag får nog åka bil i en timme för att träna, för att inte hela dagen ska gå innan jag får komma in på något gym. Surt, men det är inte mycket att välja på.

I alla fall. Så mycket blogg kommer jag nog inte lägga tid på, faktiskt. Hoppas att ni får fina lediga dagar. Happy holidays!

Träningsdagboken 16-18 december 2014

Publicerad 2014-12-18 17:09:00 i Träning,

Någonting i min kropp är envist och elakt. Jag har fastnat i stadiet mellan frisk och sjuk sedan hur länge sen som helst, känns det som. Jag blir frisk ett par dar, sen kraschar jag och sen är jag tillbaka igen för att krascha dagar senare. Sådär håller jag på. Sjukt tröttsamt! Det sliter på både kropp och humör.

Men i tisdags var jag med på AktiRun för första gången på forever and ever. Intervaller på en tisdag? På kvällen? Med sällskap? Uppstyrt? Herregud, så många ovanliga upplevelser! Men riktigt skoj. Vi hookade vid IceBugs Pop-up store på Avenyn och fick varsin mössa. Sen kunde man ju inte svika mössan och gå hem - det var bara att köra. Mange skriver antagligen bättre än jag om själva passet, men herreguuuud - så jobbigt! Min tanke under passet var bara: varför springer folk sånt här när man kan springa bekvämt och långsamt?! Musklerna vägrar, det är jobbigt att andas och ja, man blir ju helt slut! Obekvämt. Utanför komfortzonen, helt klart. Halvvägs in i passet fick jag huvudvärk. Just snyggt. Fick pausa lite och försöka analysera om det skulle bli migrän eller inte. Men när jag stannade och vilade så gick den nästan över hyfsat snabbt. Körde på lite till och när jag kom hem låg den där och lurade. När jag skulle somna var den med i sängen. Det blev inte migrän men den gick inte över. Störigt!

I går morse körde jag morgonjogg. När jag kliver ut ur porten stannar en bil framför mig. Föraren kliver ut och säger "bara så att du vet är det väldigt halt"... Här borde jag gått in och bytt till Icebugs, men istället tänker jag "hur halt kan det vara, det är väl ändå nån plusgrad?". Tack för varningen, chauffören. Hade jag inte varit på min vakt hade jag åkt på rumpan vid första klivet av trottoaren. Galet halt. Isgata. Skridskor hade inte suttit fel! Lyckligtvis var det hyfsat bra grusat på gångbanorna, men att ta cykelbana eller gå över bilvägar var ett skämt. Samma sak att springa över motorvägen, innan Tingstadstunneln. Det var tre steg fram och ett bak. Som att springa på löpband fast utomhus. Försiktigt tassande. Ta god marginal vid korsningar där bilar ska stanna. Även om de sett mig med min reflexväst är det ju inte säkert att de hinner få stopp på bilen. Hålla mig nära räcket på bron på väg neråt. Hela tiden beredd på att åka omkull. Tassa, tassa, tassa. Försiktigt, försiktigt. Långsamt. Det blir automatiskt lite extra fokus på magen. Balansen måste finnas där varje steg. Jag kan inte dunsa ner i marken som jag brukar, eftersom jag inte är säker på att foten stannar där jag sätter ner den. Hela tiden beredd på att foten plötsligt kan sticka iväg. Ja, för att detta skulle kunna vara ett kvalitativt eller fartigt pass hade jag behövt Icebugs. Tur att det bara var morgontass.

Men sen var det dags för lunchlöpning med sällskap. Vi hade pratat om att haka på Friskis&Svettis lunchlöpning vid Icebugs -pop up men mina ben ville inte springa alls och där ryktades det om intervaller igen. Så vi höll oss ute och improviserade en runda i så mycket sol det bara gick. Men halkan var kvar på sina ställen. Kallt var det också. Jag hade tunna tights, men frös förvånansvärt lite. Kanske för att det gick så snabbt?! Herregud, rena snabbdistansen för mig. 5:21 i snitt. Det där Sylvesterloppet som jag spontant anmälde mig till i tisdags för att kunna klara av målet "milen under 50 minuter" under 2014 känns väääldigt långt från rimligt. Det blir nog inget med det. Målet, alltså. Loppet springer jag nog ändå.

Sen hade vi julmys med jobbet på kvällen. En riktigt lång dag, alltså!

Det hindrade mig inte från att åka hem "i tid" och stiga upp före tuppen och ta ett styrkepass. Göra det som göras ska. Det är hektiska dagar innan jul men det är bara att prioritera, bita ihop och fokusera. Märks dock att jag vilade förra veckan. Jag kände mig klen, även om siffrorna sa samma sak eller till och med visade på förbättring. Det är nog den där skiten i kroppen som försöker luras... Men jag körde på, gjorde klart, gick hem för att duscha, åt överpepparkakskryddad havregrynsgröt, åkte till jobbet, jullunchade på Sjömagasinet och nu ska jag iväg på teater med min tjej från mentor. Som sagt, hektiskt tempo men jädrans massa skoj!

Träningsdagboken 5 december 2014

Publicerad 2014-12-05 20:19:18 i Träning,

Fantastiska Fredag!

Idag började jag dagen med att köra mitt nya styrkepass för överkroppen. Maxstyrka. Ni vet, när man kör sådär tungt att man nästan tappar vikten rakt ner på näsan och man bara inte får upp vikten igen. Så tungt. Så jädra roligt att äntligen få köra slut på kroppen och känna att jag är mycket starkare än jag först tror. Underbar känsla! Den tog jag sen med mig till jobbet.

Jobbade på som attans, åt god lunch, städade skrivbordet och ställde in auto reply innan det var dags att byta om och sticka hem. Idag stod 20 kilometer på schemat. Återigen blev det Frölunda-Mölndal-Hem, men inte via Långedrag, utan via Slottsskogen och Säröleden. Denna jäkla raksträcka! Rakt, rakt, rakt, rakt. Och så lite rakt. Förstår personer som ledsnar på den vägen och jag blev extremt osugen på Göteborgs Marathon som tar den sträckan fram och tillbaka, och sen en gång till! Herregud...
Det gick bra. Det var jobbigt. Det var mörkt och småregnigt. Jag blev kall och blöt. Tuffade på. Lyssnade på radioprogram första 1,5 timmen och sen musik. Musiken gjorde mig glad och snabb. Men vid 18-19 kilometer sa magen, som jag tränade i morse, tack och hej. Väldigt oskön känsla. Men då var det bara att sätta hårt mot hårt och köra på. Det var då 3-4 kilometer hem. Vad hade jag för val? Ja, jo, visserligen kunde jag hoppa på en spårvagn, men det är ju fusk! Det är bara att köra på. Stålsätt magen och tvinga den att spänna till. Och det gick bra. Jag kom fram. Hade 21,85 där jag skulle stanna så jag fick ta ett ärovarv på parkeringen. Stannade där jag stannade för att ge tiggaren som ofta sitter där, lite cash. Givarfredag. Jag glömmer inte nu. Det roliga är att jag ger oftare och oftare. Fredagar är "måste" men jag "får till det" lite oftare nu än innan jag införde "tvånget" att ge på just fredagar. Tummen är ur.

 22k run. After Work.

Imorgon tar jag passet för benen. Är planen. Men fy tusan, jag har redan galen träningsvärk i magen, ryggen och höfterna... Jaja. Jag har all ambition att ta ett tungt benpass innan jag sätter mig och åker flygplan i 12 timmar. New York - I'm on my way! Tyvärr icke för löpning. Tro mig, jag kollade om det fanns öppna lopp att anmäla sig till men icke... Istället blir det massor av julmys och shopping med lillasyster. Så jädra härligt. Jag ääälskar New York!

Om

Min profilbild

Jennifer

Tränar, främst löpning och styrka. Jag vill öka distans, hastighet, springa off-trail och bli superstark.

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela