Jennifers träning

Träningsdagbok och tankar om träning och kost!

Helg i Nice

Publicerad 2013-04-30 18:25:00 i Träning,

Jag och sambon har spenderat helgen på franska rivieran - i Nice!

 

Löparspår: fyra av fem!

Mycket fin strandpromenad, dock något kort. Från flygplatsen till hotellet i Nice var det mellan 6 och 10 kilometer beroende på vem vi frågade och vilken karta vi kollade på. Från vårt hotell var det cirka 2-3 kilometer till hamnen vilket verkade vara "andra sidan" av strandpromenadens slut. Alltså något kort löpartur, om du frågar mig. Jag löste det genom att springa fram och tillbaka, vilket jag egentligen tycker är tråkigt.

Väder: ett av fem.

Vi hade regn alla tre dagar. Sol i max två timmar sammanlagt. Regn och Nice är en dålig kombo. Därför åkte vi till Monaco - där det i och för sig också regnade. Det finns ingenting att göra i Nice eller Monaco om man vill hålla sig inomhus. Det här är ställen där man behöver bra väder och riktigt bra skor - för det är städer man ska promenera runt i och glo. Vi hittade dock en glassbar där vi slog oss ner efter att ha gått upp och ner för många backar i Monaco.

Mat: två av fem.

Enligt caféerna består "traditionell" fransk frukost av vit baugette och croissant med smör och marmelad. Inget protein och inga fibrer så långt ögat når. Andra dagen lyckades vi hitta ett bra ställe där vi kunde få mackor med pålägg och yoghurt och fruktsallad. I de flesta fall fanns det den "traditionella" franska eller den engelska med ägg och bacon att välja mellan. Inte många ställen som erbjöd vad jag kallar "god frukost"...

Att ta sig till andra städer: fyra av fem!

Väldigt enkelt och väldigt billigt att ta tåg eller buss till andra städerna i närheten, så som Monaco eller Cannes. Vi tog tåget till Monaco och bussen tillbaka. Båda funkade bra och gick relativt snabbt. Bra område att åka omkring i annars, vid typ "backpacking" eller roadtrips?

 

 
 

Ja, allt som allt en okej stad. Eller ja. Väldigt tråkigt men som löparstad helt okej. Hade E haft en bättre fot och jag inte precis varit sjuk hade jag sprungit mer. Men nu blev det en annan typ av resa. Jag har dock lust att åka tillbaka någon gång och då springa från Monaco till Cannes! En annan gång, en annan gång... Imorgon blir det långpass här hemma i Göteborg. Här ska i alla fall solen skina!

Tråkvila....

Publicerad 2013-04-22 17:24:00 i Träning,

Jag vill inte vila. Det är tråkigt. Jag mår dåligt av att vila. Jag sover dåligt. Jag har ingen matlust. Jag blir på dåligt humör. Allt blir sämre av att vila. Men ibland säger kroppen ifrån. Som idag..

Idag har min kropp sagt ett klart och tydligt "NEJ!". Detta i form av att jag har känt mig fantastiskt svag. Jag brukar inte känna mig svag men idag orkade jag knappt häfta ihop två papper, gå till köket eller tänka klart. Jag har något som sitter lite lätt i halsen men som känns hela vägen ner i lungorna. Jag har känt mig varm men tror -peppar, peppar- att jag klarar mig från feber. Men någon träning blir det icke idag.

I ett par timmar har jag försökt förlika mig med tanken och det börjar gå. Snart är det ju okej att krypa från soffan till sängen och sen ska jag försöka få denna outtröttade kropp att sova... Kanske går det ändå. Vi får se. Förhoppningsvis mår jag bättre när jag vaknar. Förhoppningsvis var det bara en dags vila som fattades min kropp. Sist den vilade var trots allt i torsdags... Kanske kan jag låta min kropp på vila idag ändå...?

57-kilometersveckan!

Publicerad 2013-04-21 16:23:00 i Träning,

Herrejisses! Jag skulle ju bara springa 46 kilometer per vecka. Men den här veckan blev det visst 57! Jag är glad och nöjd. Så pass glad och nöjd att jag idag unnade mig en mjukglass i solen med E. Vi har för övrigt gjort vårt första "stora" köp som sambos. En soffa! Det gick ganska smärtfritt och tog mindre än två timmar. Vi besökte Mio och Ikea - och Mio vann! När jag kom hem beställde jag även böcker. Bland dem en bok om hur hjärnan påverkas av fysisk träning och den där "Born to run" som det pratades om för ett tag sen.

Nu är det dags att göra en paj, tvätta och sen kanske eventuellt ladda inför en ny vecka?

 

 

Om

Min profilbild

Jennifer

Tränar, främst löpning och styrka. Jag vill öka distans, hastighet, springa off-trail och bli superstark.

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela