Jennifers träning

Träningsdagbok och tankar om träning och kost!

Som ett barn på julafton...

Publicerad 2013-03-25 18:05:00 i Träning,

... på leklandet... som har en godisbutik... Jag har varit på Löplabbet!


Nu har jag nya skor! Äntligen. Två år och 100 mil är på tok för lång tid och sträcka att spendera i samma skor. Jag överger mina Nike och övergår till Asics. För - helt ärligt; Hade jag valt Nike hade det varit endast för märket - och sån vill jag inte vara. Asicsen kändes lite bättre än Nike. De kändes lättare och rymligare. De satt inte åt lika mycket mitt på foten och hade mer utrymme för tårna. Jag valde alltså mellan Nike Zoom structure+ 16 och Asics GT 1000. Provade även Nike Lunareclipse+ 3 men de avfärdade vi snabbt för att jag behöver mer stabilitet. Så här ser ni mina nya skor!

 

 

 

Jag passade även på att köpa kompressions tights från 2XU. Jag har faktiskt inte ens provat dem ännu men det ska bli intressant att testa. Frågan är om jag borde tagit XS eller S. Jag valde S. Jag väger trots allt väldigt, väldigt sällan under 50 kilo. Jag köpte de som heter "elite" som är extra förstärkta på baksida lår vilket är var jag brukar få mest ont när jag väl får ont. Men om jag klagar på att det tar tid att dra på mig tightsen idag kan jag inte tänka mig att det går snabbare med kompressions...

Får se om foten, som är varm och som "skakar till" vid varje lyft från marken, ger sig till imorgon så att jag kan testa. Jag vill, jag vill, jag vill! Nästan som om godispåsen stod här framför mig och jag inte fick äta av det... Dumma!

Seedningsloppet

Publicerad 2013-03-24 13:04:00 i Träning,

Seedningsloppet till Göteborgsvarvet är avklarat!

 

 

"På åttonde dagen sprang hon". Jag har vilat från förra lördagen till idag, med min onda fot. Jag har vilat mig i form tidigare, och det verkar ha fungerat ännu en gång! Jag kom i mål på 51:30 minuter - målet var 52 minuter! Det känns med andra ord helt okej.

Innan loppet höll jag lite lätt på att frysa ihjäl. Nike-appen hävdar att det var 9+. Nike-appen har dels fel och dels känner de inte hur kallt det blir när det blåser. Dock fanns det stunder på banan när det var riktigt varmt och skönt. Vantarna åkte av efter första varvet, så varmt var det. Den dumma foten gjorde ont i början, men gav sig efter en stund. När jag kom i mål och druckit lite tänkte jag springa (långsamt!) hem till E. Det är cirka fem kilometer. En nerjogg, typ. Men redan vid de första stegen insåg jag att det inte skulle vara bra. Foten gjorde megaont! Jag gav upp. Jag joggade bara till spårvagnen för att inte frysa.

Men imorgon kommer den dagen jag väntat på enda sedan i torsdags. Jag ska köpa nya löparskor! De jag har nu har inte bara varit med mig i 100 mil. De har dessutom varit med mig i två år. Ett år för mycket. På tok för lång tid, så det är hög tid att köpa nya. Och jag är som ett barn innan julafton. Gah - vad jag kommer att vara glad imorgon! Funderar även på kompressionstights... Löplabbet - här kommer jag!!

Drömkroppen

Publicerad 2013-03-23 14:25:00 i Träning,

Hur ser din drömkropp ut?

 

... Eller hur är din drömkropp?

 

 

 

De här två frågorna undrar jag om alla kan få ihop. Har vi alla ett område som vi gärna ägnar lite extra uppmärksamhet? Jag vill ha smala ben. Riktigt smala ben. Jag gillar ben som ser ut som pinnar. Mina ben är däremot tjocka. Mina lår är tjocka och mina vader är tjocka. Inte nödvändigtvis tjocka med fett. De orkar en hel del så en del muskler borde det finnas där. Nu är frågan om jag som är väldigt kort skulle kunna få ihop mina två viljor. Jag vill dels ha väldigt smala ben och dels väldigt starka ben. En teori jag har, som kan verka helt galen, är att om två personer som är precis lika starka men som är olika långa (eller olika stora generellt) så kommer den korta eller "lilla" personen att se tjockare ut än den långa. Detta för att musklerna kräver lika stort utrymme för att orka samma saker, men på en mindre person är det mindre utrymme och därför tar det proportionerligt mer plats? Låter det helt galet eller kan det ligga något i det? Det skulle ju i så fall innebära att jag måste välja ben.


I alla fall. Jag vet inte om jag orkar lägga så mycket energi som jag faktiskt gör på att försöka få ihop de här två kropparna som jag drömmer om. Ibland känns det som att jag jobbar mot mig själv hur jag än gör, om jag ändå bara kan få den ena bilden men kämpar för båda. Ska jag må bra eller se bra ut? Kan jag göra båda? Är det lönlöst för mig att försöka få de där benen jag drömmer om? Är jag för kort eller kommer det att gå om jag vill och tränar rätt? Om det inte kommer att gå kan jag ju redan nu ge upp och istället fokusera på att försöka få de benen jag vill ha för att må bra.

 

Om jag måste välja är valet självklart;

Jag har hellre ben som orkar med min livsstil än ben som ser bra ut.

Om

Min profilbild

Jennifer

Tränar, främst löpning och styrka. Jag vill öka distans, hastighet, springa off-trail och bli superstark.

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela