Jennifers träning

Träningsdagbok och tankar om träning och kost!

Träningsdagboken 2 juli 2014

Publicerad 2014-07-02 20:11:00 i Träning,

 Axlar, mage, transportlöpning, yoga

Även kallad "revansch"? Skam den som ger sig. Skam den som låter ett ogrundat dåligt humör få fortsätta härja!

Jag var verkligen på så dåligt humör igår kväll att jag till slut gick och la mig för att läsa en bok och förhoppningsvis bli så trött att jag skulle somna. Jag stod liksom inte ut med mig själv - så negativ var jag. Herregud. Tänk om det finns människor som är såhär negativa hela tiden? Fy tusan...

I morse vaknade jag klockan 4. Upp och hoppa. Fortfarande lite grinig. Upp ändå. På med träningskläder. I med kaffe och BCAA. Ut. Mot gymmet. Axelträning med ett grinigt humör. Det kanske hjälpte till lite? Militärpressen och axelpressarna gick lite bättre än vanligt. Argt press. Lite jäklaranamma. Sen magträning ovanpå det. Det dåliga humöret föll tillbaka. Retirerade. Åkte ut med svetten, kanske. Det mesta i alla fall.

 Hemma hos oss. Post axel- och magträning.

Efter dusch och frukost på väg mot spårvagnen funderade jag och försökte påminna mig om det där som jag annars förespråkar så hårt; Man kan välja sina känslor. Jag tror faktiskt det. Speciellt i mitt fall - inget hade ju hänt. Jag hade ingen anledning att vara på dåligt humör. Lite som att jag klev in med fel fot först i lägenheten och sen var svinförbannad. Vad är det för anledning?! Löjligt. Störtlöjligt. Det är helt enkelt bara att välja om! Det är ju faktiskt inte så himla roligt att vara på dåligt humör.

Jobba, jobba, jobba. Jobba med jobb och jobba på humör.

Sedan gjorde jag revansch på löpningen. Testade andra paret nya Asics - Gel-Xalion, för juniorer. Tur att jag har små fötter. För som de gick! Herrejädrans, vad snabbt de tog mig fram. Jag hann knappt med själv. Lite jobbigt med andningen till och med, så snabbt gick det. Men så tänkte jag att det är det sista löppasset jag gör innan jag får en dags vila. Så det är lika bra att passa på. Kör, bara! Ös!
Så när jag kom hem hade jag sprungit fem kilometer på 24 min och 24 sekunder. Inte illa för att vara en sketen onsdag och dagen efter ett skithumör och failat löppass!

 BRA ÖS i de här skorna!

Hemma hann jag inte vara länge. Bara sisådär en halvtimme. Fyllde på med BCAA och tog en snabbsnabb dusch. Sen på med träningskläder och tillbaka till city igen. Yoga i 90 minuter. Med ledare. I grupp. Mhm. Cementpinnen som är jag skulle sträcka på kroppen och andas konstigt i grupp. Lagom roligt. Men det var inte så fasligt stelt och mycket andning som jag hade trott. Det var ganska mycket sträcka och ganska avslappnad stämning ändå. Jag tror inte att jag var stelast i rummet. Men det gjorde nog någon sorts nytta. Mycket mer i överkroppen än jag hade trott. Har nog inte riktigt förstått hur stel jag är där... Ska försöka få till ett sånt här pass i veckan. Riktigt pass, alltså. Med ledare och i grupp.

 Min första yogaklass!

Nu har jag kommit hem, ätit middag och duschat igen. Sitter och myser i soffan och ska snart sova. Och oj - vad skönt det ska bli med vilodag imorgon!

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Jennifer

Tränar, främst löpning och styrka. Jag vill öka distans, hastighet, springa off-trail och bli superstark.

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela