Jennifers träning

Träningsdagbok och tankar om träning och kost!

Avokado- och gurksoppa

Publicerad 2014-07-23 09:00:00 i Mat,

(Jag mår inte jättebra, som ni förstår av brist på träningsinlägg. Jag har ont i halsen och den här värmen gör att jag mår apa. Min kropp är överhettad och min vilopuls är på tok för hög för att jag ska våga mig på att träna. Så här kommer ännu ett recept istället!)

Det är för varmt för att äta! Förutom sallad är det svårt att hitta "mat" att få i sig, tycker jag. Igår kväll, och till matlåde(shaker)lunch idag blir det avokado- och gurksoppa.

Jag använde fyra avokados och två gurkor, och det blir ungefär tre portioner. Man skalar gurkan och drar ur kärnorna. Sedan mixar man gurkan med avokado (som är skalad och har borttagen kärna, såklart). Jag häller i limejuice och lite örtsalt och häller i vatten allteftersom för att få en bra konsistens. Jag hade överbliven koriander som jag mixade i och annars är troligtvis mynta jättegott i! Jag tror faktiskt inte att jag gjorde mer än så... Den förvaras i kylen och är lätt att ta med i en shaker. När det är dags att äta är det jättegott att krossa is och ha i soppan så att den verkligen är jättekall!

Jo, sedan bakade jag eget bröd med massor av nötter och frön för att ha något att tugga på och få i ännu mer energi och protein. Räkor kan också vara gott att ha till.

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Jennifer

Tränar, främst löpning och styrka. Jag vill öka distans, hastighet, springa off-trail och bli superstark.

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela